Skip to content

Groot nieuws van Rusinga Island Kenya

Ons contact op Rusinga Island, Kenya, de stichting “Badilisha”, is altijd bezig om het eiland te vergroenen en te verduurzamen. De (voedsel-) bossen groeien goed. In de klimaatweek is er, mede dankzij de sponsoring door de lokale radio, een “go green day”georganiseerd. Hierop is voorlichting gegeven en zijn aan 600 kinderen een klein boompje gegeven om te planten en te verzorgen.

Na een crowdfunding in Nederland en Zwitserland is er een brikettenmachine aangeschaft. Deze machine zal etensresten, allerlei afval en klein natuurafval omzetten in milieuvriendelijke briketten. Deze zijn zuinig in gebruik in de traditionele oventjes en geven minder vervuiling. Het restafval van de produktie is prima compost. Maar het belangrijkste aspect is dat er nu geen bomen meer gekapt zullen worden voor houtskool of brandhout. En een aantal vrouwen heeft hiermee een baan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top