Skip to content

Ziet u een Groene Sinterklaas?

Vanwege de nog steeds voortdurende dreiging door Corona, zijn gemeenten verschillend omgegaan met Sinterklaas en het feest voor iedereen, vooral de kleintjes.

Opmerkelijk is dat we weinig horen over een groene Sinterklaas. Jaren terug wilden we die introduceren, vooral door Oxfam Novib gepropageerd.

Wat is een groene Sinterklaas?   Dat kun je zelf van alles bij denken. Het kan een sinterklaas zijn zonder gekochte cadeaus, of een Sinterklaas die alleen bij de kringloop inkopen doet. Het kan een Sinterklaas zijn die alleen chocomelk maakt van biologische melk, of één die fair trade chocoletters verdeelt.  Het kan een Sinterklaas zijn die alleen een gezellige avond verzorgd door elkaar gedichten voor te lezen, of met elkaar spelletjes doet… spelletjes die je toch al had… Ja die groene Sinterklaas kan zich er ook op toeleggen mensen op te zoeken waarvan hij weet dat ze ook met Sinterklaas alleen zitten. Bij de klimaatgesprekken zie je een aantal tips voor een groene sinterklaas. https://www.klimaatgesprekken.nl/9-tips-voor-een-groen-sinterklaasfeest/ Omdat Sinterklaas alleen geeft, ligt het voor de hand ook nog eens onze weg-geef-gids te promoten. Die kun je nog bestellen bij levenmetdeaarde@live.nl.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top