Skip to content

Studie over eiwittransitie

Nu Meino Smit aandacht krijgt met zijn boek “Naar een duurzame landbouw in 2040” en hij op 25 oktober naar Winterswijk komt om ons daarover te vertellen (Welkom), zie ook www.blauwvuur.nu onder Het KAN,  zien we veel belangrijke publicaties, die zijn verhaal  met aanbevelingen ondersteunen, of deels ondersteunen.

In september 2023 verscheen de publicatie van “Wageningen Economic Research: “Maatschappelijke impact van de eiwittransitie”.
Negen onderzoekers hebben uitgebreid bekeken wat de gevolgen zijn van het overstappen van dierlijk eiwit naar plantaardig eiwit.
Zoals we weten kan het leven niet zonder eiwit. Vlees is gezond voor mensen is een gangbare gedachte. Plantaardig eiwit is vergelijkbaar met dierlijk eiwit.  Het kost meer energie en ruimte om dierlijk eiwit te produceren. We zijn dus op zoek naar alternatieven.  Het vraagt een omslag in ons voedingspatroon en in onze manier van landbouw en kiezen in de supermarkt. Is er in de supermarkt wel voldoende lokaal product met veel plantaardig eiwit?

Lees het hele rapport en wordt wijzer: https://edepot.wur.nl/638736

Opmerkingen en/of vragen ontvangen wij graag.

Hartelijke groeten namens het bestuur van Leven met de Aarde
Lies Visscher (secretaris)

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top