Skip to content

Lezing over Laudato si, van Hein Pieper

Op 12 mei 2022 gaf Hein Pieper, dijkgraaf van Waterschap Rijn en IJssel en president van de Europse Union of Water Mangement Associations (EUWMA) een lezing in de Heilige St. Martinuskerk te Etten, Gelderland. De platen die hij daarbij gebruikte staan elders op deze website. Hierbij het verslag van de avond, gemaakt door Harry Jorna.

Aan het eind van de avond ontvangt de heer Pieper een fles regionaal zelfgemaakt biologisch appelsap en het boekje “De Vloek van Zee en Maan en Jan Willem Boehmer”, geschreven door Theo Jongendijk. Ook ontvangt de dijkgraaf een ingelijste plaat van de kerk (1949) waarin hij de lezing “Laudato si en klimaatverandering, de betekenis voor de Achterhoek” gaf.

Wij hopen dat de inzichten van de heer Hein Pieper, voorzitter van EUWMA, veel meer mensen bereiken, dat het beleid bij Europa, het rijk, de provincies en de gemeenten hierdoor verandert.

Indachtig de film “Running Dry” van James (Jim) Thebaut is veel sterker wereldwijd overleg en internationale actie nodig, op de al erkende thema’s Voorkomen Scheiden Zuiveren, en Vasthouden, Bergen, Afvoeren waar te maken. We ontkomen er o.i. niet aan de regen, bomen (vegetatie), meren rivieren, en ook de zeeën te voorzien van rechten.In de Achterhoek heeft de Raad van kerken een lezing georganiseerd over Laudato si.

Zie hier de opzet en inhoud van de lezing >

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top