Skip to content

Help mee in de strijd tegen ontbossing

Over de hele wereld worden levensondersteunende oerbossen vernietigd voor de productie van rundvlees, palmolie, cacao, hout en papier, omdat de honger naar die producten in landen als de VS en Europese landen steeds groter wordt.

Maar nu hebben we een uitgelezen kans om de bossen te helpen redden!

Wetgevers in de VS overwegen verreikende nieuwe wetten die producten gelinkt aan ontbossing uit hun land zouden weren. Dit kan alles veranderen — heel wat van de grootste bedrijven ter wereld zijn gevestigd in de VS, en deze wetten kunnen productieketens wereldwijd transformeren en kostbare bossen helpen beschermen, alsook de mensen en dieren die er leven.

In de EU zijn deze wijzigingen al op til — er worden reguleringen opgesteld om de import van producten gelinkt aan ontbossing te stoppen.

Stel je voor dat dit ook kan gebeuren in de VS! Als deze twee gigantische internationale markten strikte wetten toepassen tegen ontbossing, zullen de gevolgen overal voelbaar zijn. Maar eerst moeten de wetten worden aangenomen, en snel. We moeten beleidsmakers nu laten zien dat burgers overal ter wereld willen dat ze in actie komen. Teken nu en deel dit zodat we 1 miljoen stemmen verzamelen. Avaaz zal samenwerken met partners om onze enorme oproep te overhandigen.

Amerikaanse reuzen als McDonald’s en Walmart zouden rundvlees verkopen dat gelinkt wordt aan de ontbossing van het Amazonewoud. Meer dan de helft van alle verpakte producten in de supermarkt bevatten palmolie, een ingrediënt dat bijdraagt aan de vernieling van habitats van orang-oetans en Borneodwergolifanten. De Amerikaanse supermarkten zijn een mortuarium van gevelde bomen — ontbossing kan overal in zitten, van koffie tot chocolade, papier en cosmetica!

Deze nieuwe wetten zouden helpen voorkomen dat bedrijven producten importeren die gelinkt zijn aan ontbossing en een stuwende kracht achter ontbossing uitschakelen! Als na de Europese inspanningen ook Amerikaanse bedrijven gedwongen worden om de nieuwe wetten na te leven, zal het moeilijker worden om een markt te vinden voor goederen waarvan de productie bijdraagt aan ontbossing.

In november vinden de verkiezingen voor het Amerikaanse congres plaats. Onze bossen worden ernstig bedreigd, maar dit jaar zou een echte kentering kunnen veroorzaken. Laten we deze wetten nu werkelijkheid maken! Voor de bomen, de jachtluipaarden, de zangvogels, de gorilla’s en de miljoenen mensen die in bossen en regenwouden leven — en voor elke keer dat je vol bewondering naar een boom hebt gekeken — sluit je nu aan.

Sluit je aan: stop de ontbossing!

We weten dat dit werkt. Twee jaar geleden hebben Avaaz-leden een belangrijke bijdrage geleverd aan het hoogste aantal inzendingen ooit bij een openbare raadpleging over het milieu. We hebben de Europese Unie toen overspoeld met berichten waarin we een verbod op producten gelinkt aan ontbossing eisten. Nu werkt de EU aan een wetsvoorstel over dit cruciale thema! Laten we de handen opnieuw ineenslaan om de groene longen van onze planeet te beschermen, voor het te laat is.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top