Skip to content

Klimaatmanifestatie 14 maart! Doe mee!

Ook in Oude IJselstreek aandacht voor het klimaat!
14 maart vanaf 14. 00 uur is er een manifestatie op het dorpsplein te Etten, Dorpsstraat 1.

100 huizen i.p.v. 25 huizen is slecht voor het klimaat in Etten!
Goed voor het klimaat in Etten is een oude weide koesteren en meer bomen planten. Goed voor het klimaat zijn zonnepanelen op daken, slecht voor het klimaat zijn zonnepanelen in het landschap.
Vandaag, 2 maart 2021 gaan we een melding sturen naar de vergunningverlener van onze gemeente Oude IJsselstreek. Dit moet namelijk binnen 72 uur. Op 14 maart doen we in Etten mee met Klimaatalarm 2021. Volgens de APV hebben we dan een meldplicht bij de burgemeester. Het doel is: laten weten dat we tegen nog meer opwarming van de aarde zijn en met het fysieke klimaat ook een goed klimaat willen voor alle leven, planten dieren en mensen. De gemeente moet ervoor zorg dragen dat al deze schepselen zich in een staat van welbevinden bevinden. Wij dienen samen het klimaat te harmoniseren. Deze manifestatie wordt gehouden op 14 maart op het dorpsplein aanvang 14.00 uur tot maximaal 15.30 u Doe mee!

Hoe gaan we dit doen?

Maak jezelf herkenbaar door gekleurde linten aan jezelf te knopen. Indien mogelijk felle Rode, Gele of Blauwe jas aan te doen, voor een bont gezelschap. Van een eierdoos-deeltje een narcis maken en die mee te nemen of als corsage te dragen. (dit hergebruik past bij het thema) Wie een bijdrage wil geven? Dat kan… vertel wat je zelf doet om het klimaat te sparen en/of wat je samen met de overheid zou willen doen. Laat weten wat je al doet, wat je initiatief al is.
Ga vanuit je huis te voet of met de fiets, in stilte naar het dorpsplein. Je zult verrast zijn als we dit samen doen.
Let wel: Mondkapje op, minstens 1,5 meter afstand, voor je weg gaat handen wassen, bij klachten thuisblijven.
Op het dorpsplein: als de bel gaat is iedereen aandachtig… we gebruiken die middag geen “Stroom”. We zijn zelf de STROOM.

Wie ideeën heeft, of zich wil aanmelden, stuur een mail naar liesvisscher@live.nl.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top