Skip to content

Krimp de Luchtvaart

Op 5 november 2022 zijn drie bestuursleden van Leven met de aarde naar Schiphol afgereisd om deel te nemen aan het protest tegen de luchtvaart. Dat was een heel bijzondere dag. We kregen een leuke brief als dank gekregen en een film om nog eens na te beleven.
De organisatoren roepen op om in gesprek te gaan met familie, buren en kennissen. Lees erover onder “Hoe nu verder” U kunt zich aansluiten bij de organisatie Stay Grounded en de petitie tekenen.

Bericht van krimpdeluchtvaart.nl

Beste mensen, 

WOW! Wat een geweldige opkomst bij het Krimp Luchtvaart Protest afgelopen zaterdag!

We waren met het dubbele aantal demonstranten vergeleken met mei dit jaar. Samen met Milieudefensie hebben we dit protest geinitieerd en in de voorbereiding sloten vele klimaat- en burgerorganisaties zich aan. Dat toont aan dat steeds er steeds meer steun komt voor krimp van de luchtvaart en bewustwording rond problemen die de luchtvaart creëert.

We hebben een aftermovie van onze demonstratie gemaakt. Deze staat op YouTube: Geniet dus nog even na! Ook voor wie er niet bij kon zijn is het een aanrader om de sfeer van deze demonstraties te kunnen proeven.
 

Hoe nu verder?
Praat er eens over met buren of familie, deel ons filmpje met ze. Het hoeft niet direct te overtuigen maar plant wel dat duurzame zaadje. Sommigen van ons vliegen niet meer maar ook mensen die incidenteel het vliegtuig nemen kunnen gerust naast ons staan op Schiphol. Wij eisen onder andere een einde aan de belachelijke hoeveelheid overstappers, de belastingvoordelen voor de luchtvaart, de korte vluchten en de veelvliegers.

Vandaag overhandigden vier grote milieuorganisaties het rapport ‘vliegen binnen grenzen’ aan Minister Harbers van Infrastructuur & Waterstaat. Hierin staan doeltreffende maatregelen, waaronder snelle invoering van een CO2-plafond, waarbij de hoogte in lijn moet zijn met de klimaatdoelen van Parijs.

Als er niets verandert gaan we door met actievoeren en zien we elkaar weer bij een volgende demonstratie. U kunt ons ook volgen op Twitter.

Tot de volgende keer!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top