Skip to content

Zijn de Boeren Burger Belangen zuiver?

De nieuwe partij BoerBurgerBelangen is met één zetel in de Tweede Kamer gekomen. Zij hebben veel ambitie en doen ook in veel gemeenten mee. Het motto is “gezond verstand, gezond platteland”. Dat klinkt heel redelijk, maar wiens verstand wordt aangesproken?

Lies van LmdA vraagt zich af: hoe is het mogelijk dat deze nieuwe partij zoveel reclame kan maken zodat in veel gemeenten deze partij vertegenwoordigd is. Toevallig kreeg zij van een vriend deze info, om beter bewust te kunnen kiezen. Hij zegt: “Ik weet niet of BBB volgende week meedoet in jullie gemeente, maar ik heb wat opgezocht over de sponsoring van deze partij en geef even door wat ik er van vind. Doe er mee wat jullie goeddunkt.
Ik heb altijd op een brede partij gestemd, die het beste voorheeft met alle belangen in de maatschappij. Daarbij kwam het nooit voor dat zo’n partij gefinancierd werd door private ondernemingen, want dat schept belangenverstrengeling en keuzedwang.

BBB wordt gesteund door een aantal bedrijven, zoals VLS Benelux, Maisboerke Diervoeder en Fourage, Agriservice en Internationaal Transport, Agracom Agrarische Voeders en Corsa Postex. Smart documents.

Dit zijn allemaal bedrijven met wel heel bepaalde belangen in een sterke agrarische sector, maar mijn vriend vraagt zich af wat hun belangen zijn.

Van Corsa Postex begrijp ik dat zij zich specifiek richten op grote ondernemingen en daarbij voor hun klanten met strategische middelen informatievoorziening beheren. Of dat nou het algemeen belang is? Zit daar wat achter?

Broekman Logistics is marktleider voor de opslag en distributie van chemicaliën in de Benelux. De info van Broekman laat zich niet zomaar vinden. Bij de eerste poging is de info zelfs niet beschikbaar en dat is raar. Zie de bijlage.

Waarom sponsort zo’n bedrijf nou een politieke partij? Wat is hun belang? Zit daar een aansturing achter?

De andere bedrijven zijn grootschalig actief in de agrarische sector. Is hun belang de toekomst van de landbouw of vooral de intensieve en grootschalige landbouw? Hebben zij andere belangen?

Een advies: vraag aan de partij BBB welke inbreng en bedoelingen deze bedrijven hebben bij hun sponsoring. Mijn vriend ziet het niet zitten BBB zijn stem te geven, want het algemeen belang voor de hele maatschappij ziet hij niet terug in deze bedrijven.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top