Skip to content

Feestelijke Lancering van boek voor de jeugd: Dankjewel Moeder Aarde

Wereld Moeder Aarde Dag: 22 april 2022
Feestelijke Lancering van boek voor de jeugd: Dankjewel Moeder Aarde
geschreven door Anne-Lies Huistings en Elke-Anouk Verbakel

U kunt dit boek, dat vanaf 22 april 2022 voor 14,90 en 3 euro verzendkosten te koop is, bestellen bij uitgever@geniotic.nl Een deel van de opbrengst gaat naar een groen doel!

Anne-Lies Huistings werd gegrepen door de dankbetuiging die de Haudenosaunee, de oorspronkelijke Indianenvolken in Canada, hun kinderen iedere dag laten uitspreken. In Amerika zeggen kinderen gebruikelijk de America-pledge of Allegiance. Deze dankbetuiging is heel anders Anne-Lies las dat in het boek van Robin Wall Kimmerer Braiding Sweetgrass.

Hierbij het voorwoord:

Dankjewel Moeder Aarde
“Klimaatcrisis, we worden er bang van. De ijsbergen smelten, het wordt alsmaar warmer, de stikstof vernielt de natuur en de lucht die we inademen. Hoe lang nog? Waarom vernielen wij onze aarde door van alles te willen hebben terwijl we het helemaal niet nodig hebben, dingen kopen waar we vaak na twee weken al genoeg van hebben? En dat terwijl de aarde al zoveel miljoenen jaren voor ons zorgt! Vernietigen wij de aarde uit gebrek aan dankbaarheid?
We vinden het dan ook de hoogste tijd om Moeder Aarde eens te bedanken voor alles wat zij aan ons geeft.
Wereld Moeder Aarde dag op 22 april is hèt moment daarvoor. In Amerika wonen de ‘Haudenosaunee’, de oorspronkelijke bewoners die elke nieuwe dag begroeten met een “Dankjewel Moeder Aarde!”. Zij nodigen ons allemaal uit om dat ook te doen. Daarmee houden we het respect voor onze enige planeet levend. Het zal ons zeker helpen om beter voor de aarde te zorgen en er nog lang en gelukkig op te leven.”

“Leven met de aarde”is blij met het verschijnen van dit boek
Het maakt voor kinderen duidelijk dat ons leven en de levensvoorwaarden niet vanzelfsprekend zijn, maar dat het beoefenen van dankbaarheid een kunst is die respect en eerbied voor het leven en de aarde kunnen laten groeien. Hoe we de Aarde, onszelf en anderen kunnen liefhebben. Wij bevelen dit boek warm bij u aan en hopen dat u in uw gemeente aandacht geeft aan 22 april Wereld (Moeder) Aardedag.
U zou dit boek kunnen bestellen en bij gelegenheid kunnen aanbieden aan uw wethouder die over onderwijs gaat. Dit in aanwezigheid van de hele gemeenteraad.
Wij horen graag wat uw ervaringen daarbij zijn. Schrijf via de website of naar levenmetdeaarde@live.nl

Met hartelijke groet in verbondenheid,
Lies Visscher-Endeveld

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top