Skip to content

Vervuiling van groente en fruit met residuen neemt toe

Een analyse door PAN NL van de NVWA-meetgegevens naar residuen van bestrijdingsmiddelen laat zien dat Nederlands groente en fruit in toenemende mate vervuild is met bestrijdingsmiddelen.
In 2020 bevatte fruit gemiddeld maar liefst 3,6 residuen per meting. Slechts 29% van ons plantaardig voedsel was niet vervuild met bestrijdingsmiddelen. Uit een trendanalyse van de afgelopen 7 jaar blijkt dat de vervuiling van zowel Nederlandse aardappelen, groente als fruit een stijgende trend vertoont. Bij populaire producten als appels en peren is er sprake van toenemende hoeveelheid gifcocktails. Dit geldt eveneens voor groente als courgettes, wortels en andijvie. Ook blijkt in Nederlands geteeld fruit geregeld meer vervuild dan producten uit het buitenland. PAN Nederland roept landbouwminister Schouten daarom dringend op om werk te maken van haar ambitie om in 2030 in Nederland nagenoeg residuenvrije producten te produceren.

Lees meer >

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top