Skip to content

Brief van 15 bewonersgroepen uit de Achterhoek

Gisteravond heeft Lies Visscher voor het eerst meegedaan met een zoomsessie  georganiseerd voor burgers door de RES. (Regionale Energie Strategie).  De Achterhoek is één van 30 RES gebieden. Wij allen leven in zo’n RES gebied.  Er werden lezingen gegeven over de plannen en stand van zaken en de burgers mochten vragen stellen. Lies heeft geprobeerd aandacht te krijgen voor de wijze waarop wij omgaan met energie en de inzet van Smart Grids, die als we dat goed doen en gaan werken met preferente groepen tot een aanzienlijke reductie van de energievraag zullen leiden. Helaas is degene die haar vragen kreeg om te beantwoorden, dhr. Paul Oomen van de Provincie Gelderland, niet ingegaan op deze belangrijke aspecten. Hij eindigde met: “het is toch echt geen optie om niets te doen”. Vervolgens kreeg Lies geen kans meer. Er is dus een totaal verkeerd beeld ontstaan en of in stand gehouden.

Leven met de aarde is verbonden met een groep bewonersgroepen. Er zijn namens 15 groepen, waaronder Leven met de Aarde, die samen een brief geschreven hebben naar de betrokken gemeenten, de gemeenten kunnen nog alle kanten op kunnen met de RES 1.0. Hierbij kun je die brief lezen.
Wie ideeën heeft om in het groot energie te besparen… laat het weten!

Om nog meer te weten zie bijvoorbeeld: https://www.trouw.nl/nieuws/ecologen-zonneparken-zijn-funest-voor-de-natuur~bf9edb6b/

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top