Skip to content

Hoe een vrij land eigenschappen kan krijgen van een dictatuur…

Uitnodiging donderdagavondpost: Wat is vrijheid?

Open brief en interview met Shohreh Feshtali , schrijfster van het boek “Gesluierde Jaren”.

Hoe was het mogelijk dat een vrij en modern land (Iran) zich in een jaar tijd liet transformeren tot een dictatuur? Die vraag beantwoord schrijfster Shohreh Feshtali feilloos met anekdotes en goede analyses over hoe het mechanisme werkt. En dat vermogen is meteen de reden voor haar grote zorg, want ze ziet exact hetzelfde zich weer voltrekken maar nu met als overtreffende trap, dat er ook inbreuk op onze lichamelijke integriteit wordt gepleegd middels een vaccin dat mondiaal (in)direct verplicht wordt. Shohreh Feshtali vluchtte ca. 30 jaar geleden naar Nederland vanwege doodsbedreigingen aan het adres van haar man. Hij was in het bezit van het omstreden boek “De Duivelsverzen” van Salman Rushdie en daarop stond een Fatwa, oftewel de doodstraf. Na 11 jaar bij de belastingdienst gewerkt te hebben en een perfecte integratie voelde zij zich thuis in Nederland als nooit te voren. Maar sinds maart 2020 zag ze het land transformeren in een land van onderdrukking met steeds minder vrijheden. “De parallellen met Iran uit de jaren 70 zijn ongekend”, vertelt Feshtali in een uitgebreid interview dat daags na deze video op dit kanaal getoond zal worden. Eerder behandelden we al de Open Brief aan Mark Rutte – in een aparte video – die de aanleiding was voor Flavio Pasquino om contact met de Iraanse schrijfster te zoeken die maandag 8 maart 2021 haar debuutroman lanceert “Gesluierde jaren”.

Een vraag: Wat is vrijheid? hoe kunnen we vrijheid bewaken?

Hartelijke groeten

Lies Visscher
tel 0653464642

Extra: Uitnodiging te komen naar Klimaatalarm: 14 maart Dorpsplein Etten tegenover dorpsstraat 1 aanvang 14.00 u Aanmelden verplicht bij liesvisscher@live.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top