Skip to content

Leven met de Aarde is gestart met ‘Donderdagavondpost’

In Etten, het plaatsje waar Leven met de aarde gevestigd is, zijn we gestart met meer gesprek naar aanleiding van actualiteit en maatschappelijke vraagstukken. De bedoeling is meer kennis te delen en een aanzet te geven aan  elkaar beter leren kennen en te oefenen in meningsvorming. Water, Energie, Gezondheid, Biodiversiteit en Landbouw zijn daarbij belangrijk.
Wie op zijn post is let op, is ontvankelijk  voor nieuws, wil dat verwerken en er iets mee te doen. Vandaar deze naam, donderdagavondpost. We kiezen voor een wekelijkse mogelijkheid, omdat continuïteit belangrijk is. Heeft u een ruimte om mee te doen?
Tijdens deze avonden kan aan de orde komen welke veranderingen u wenst in uw eigen  woon/werk omgeving. Wat is daarvoor nodig? Ieder kan zelf kiezen waar het over gaat. U maakt gebruik van plaatselijke mogelijkheden en informeert indien nodig uw eigen gemeenteraadsleden .
Eventueel maakt u gebruik van de thema’s die zijn rondgegaan vanuit de “Tafel van 12”. Zie bijvoorbeeld de brief van 3 maart 2018
Wie met de tafel van 12 meedoet is bereid niet alleen kennis te consumeren, maar er ook iets mee te doen, zodat verandering daadwerkelijk  zichtbaar wordt.
Er komt een verbinding  tussen politiek en plaatselijke bewoners, het leven zelf.  Zo gaat het erop lijken dat de gemeente een vereniging is, waar alles in gezamenlijkheid geschiedt, in co-creatie ook in Samenwerking met de Aarde\
In het begin kwamen we daadwerkelijk bij elkaar in de “Glazeren Kast”. In verband met corona is dat te gevaarlijk en kan ieder zelf thuis het “programma” bekijken en nadenken over de materie. Commentaar en opmerkingen kunnen worden gezonden naar liesvisscher@live.nl.
We hopen dat omdat meer mensen dezelfde info ontvangen er een sneeuwbaleffect ontstaat.
Meld je aan:  Ja, ik wil meer doen dan lezen en weten….
Stuur je naam en adres naar levenmetdeaarde@live.nl o.v.v. “Tafel van 12”.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top