Skip to content

Nieuwjaarsboodschap van Surya Green

LOOKING FORWARD, INWARD, UPWARD

Een nieuwjaarsbodschap voor 2021 van Surya Green

Het nieuwe jaar moet bescherming bieden tegen het Covid-19-virus. Maar laten we, zelfs als we naar 2021 en daarna kijken, met liefde, mededogen, gebed en mantrische recitatie herinneren aan degenen die het coronavirus zijn gepasseerd en nog zullen passeren, evenals degenen die om hen rouwen.

De moeder van Pondicherry, de gewaardeerde spirituele leider van de Sri Aurobindo Ashram in India, antwoordde toen haar werd gevraagd naar de diepere oorzaken van ziekte: “…. alle ziekte zonder enige uitzondering – zonder uitzondering – is de uitdrukking van een breuk in het evenwicht. ” (CWM2, 5: 171-174)

Geestelijk gezien is de Covid-19-pandemie in wezen ontstaan ​​uit de lichamen van zowel de wereldwijde mensheid als Moeder Aarde die lijden aan een gebrek aan evenwicht. Maar ook vanuit spiritueel perspectief zijn de externe omstandigheden van het leven niet de enige oorzaak van iets.

Alles wat op dit materiële vlak gebeurt, is het resultaat van transcendentale krachten die werken vanuit het subtiele bestaansgebied. Goddelijke transcendentale krachten om te creëren, in stand te houden en te regenereren lagen achter de processen die bij gemanifesteerd en ongemanifesteerd leven horen.

Tientallen jaren geleden zei de Nederlandse mystieke en spirituele leraar Stefan Lubienski tegen mij dat de spirituele wereld de natuurrampen beïnvloedt als “leerproeven” om de menselijke soort te helpen opwaarts te evolueren.

In mijn oren dragen de leerproeven die de spirituele wereld al geruime tijd door de natuur veroorzaakt, in wezen dezelfde educatieve boodschap met zich mee: “De mensheid: breng balans in alle gebieden van het leven op aarde. Creëer evenwicht! ”

Voor de nieuwe wereld die uit de verliezen en winsten van 2020 tevoorschijn komt, heeft het spirituele rijk een extra bericht gestuurd. Deze woorden vallen me in de oren: “Mensen: versterk je innerlijke spirituele krachten!” Als ik het duidelijk hoor, wordt er tijdig spiritueel advies gegeven maar, om te beginnen…

Om in de fysieke wereld te leven, moet het fysieke lichaam in stand worden gehouden. Deze noodzaak impliceert het nemen van passende voorzorgsmaatregelen in levensbedreigende situaties. Dus tijdens de coronacrisis versterken we ons fysieke systeem extra met voedzaam voedsel, immuunversterkers en gezondheidspraktijken, terwijl we tegelijkertijd letten op overheidsregels die sociale afstand nemen en maskeren omvatten. Zelfs als we niet bang zijn voor het virus, kunnen we worden ingeënt of niet.

Naast het in acht nemen van lichamelijke gezondheids- en veiligheidsmaatregelen, doen we er ook verstandig aan rekening te houden met ons geestelijk welzijn. We kunnen ervoor kiezen om spirituele oefeningen toe te voegen of te intensiveren die de transcendentale energie in en om ons heen oproepen. In enige mate afstemmen op de universele bewustzijnsenergie verheldert onze aura met beschermend transcendentaal licht en heeft een weldadige invloed op de innerlijke harmonie en vredige geest. Wanneer innerlijke harmonie sterk is, manifesteert zich evenwicht in het fysieke lichaam en de hersenen. Welke resultaten we ook oogsten, het hangt ook af van de karmische patronen waarmee we zijn geboren.

Mogen een goede gezondheid en zegeningen van het leven de onze zijn in het nieuwe jaar. Om Shanti, Om Peace.

Surya Green

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top