Skip to content

De vloek van zee en maan

Stichting Leven met de Aarde is vanaf 2004 in contact gekomen met ir. Jan Willem Boehmer.
Hij is een doorzetter en heeft ontdekt dat watersnoodrampen niet ontstaan doordat door storm en hoogwater water over de dijk gaat, maar door watergevaar van onderen.
Daarover gaat het boekje “De Vloek van de Zee en Maan”. Het is aangeboden aan de voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Arib en de commissie van Verkeer en Waterstaat. We vinden het nodig dat veel meer bestuurders, o.a. kamerleden weten hoe dit werkt en dat watergevaar van onderen en de invloed van de Maan beter wordt onderzocht.

Het boekje kunt u bestellen door een mail te zenden naar  levenmetdeaarde@live.nl of pjvannoort@quicknet.nl Geef uw naam en adres en hoeveel boekjes u wilt. Voor drukkosten en verzenden wordt een kleine bijdrage gevraagd van 5.50 Euro per boekje.

Lees het boekje hier online >

Piet van Noort van kustverdediging.nl heeft geschreven naar het nationaal onderwijsmuseum.
Hieronder zijn brief:
Omdat in landelijke SITO-toetsen vragen voorkomen over omstandigheden van het bezwijken van dijken is het belangrijk dat de vinding van ir. Boehmer bekend wordt. Dijken zijn bij waternoodrampen nog nooit bezweken bij Hoogspringtij of golfoverslag maar door ‘watergevaar van onder’! Dijken raken verzadigd door opkomend grondwater en bij bepaalde maanstand verandert de sterkste dijk in drijfzand! Dit heeft ir. Boehmer door een historisch onderzoek met bewijzen aangetoond.

Met zeer bezorgde kustgroet,
Piet van Noort.
www.kustverdediging.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top