Skip to content

Europese Green Deal

Via het bureau van Eurocommissaris Frans Timmermans kregen we informatie over de Europese Green Deal.  Bedankt!
Op de website van Europa staan veel initiatieven die kunnen helpen bij het verbeteren van biodiversiteit en klimaat, een andere landbouw!
Iedereen zou moeten weten welke mogelijkheden Europa biedt en wat wij, Europeanen  belangrijk vinden. Europese wetten ondersteunen beter omgevingsbescherming, dan Nederlandse wetten. Het zou ook goed zijn als Europa toetst of de Nederlandse wetten wel goed worden nageleefd en toegepast. Wie ervaring heeft met bijvoorbeeld de “ladder voor duurzame verstedelijking”, laat het weten! Door heldere criteria zou bijvoorbeeld wereldverteerdag  (wereldovershootday) naar achteren kunnen gaan. Minder materialen gebruiken, minder energie gebruiken, veel herstellen, productie voor het nodige in de regio, als het kan vanuit huis werken, geen overbodige banen behouden.Veel verbetering komt door ander gedrag, niet alleen door het toepassen van techniek. De vraag is hoe ook Europa hier een verbeterslag kan maken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top