Skip to content

Europa kan sleutelrol spelen, samen met China.

Op 9 mei vieren we 70 jaar Europese samenwerking. Via internet kan men livestream meekijken in het parlement.
Lies Visscher schreef een brief als reactie op de ontvangen uitnodiging. Dit was op 9 mei 2020
Wie de bijlagen wil ontvangen kan die vragen via levenmetdeaarde@live.nl
Wees een wakkere, dankbare, dienstbare Europeaan en laat horen wat niet klopt,
hoe het anders kan. Het kan WEL
-.-.-.-.-.-.
Beste mensen, prachtig gedaan.
Toevallig kwam ik gisteren bij een deelnemerslijst van een bijeenkomst in 2008: “Europa en haar buren.”
Ik heb de mensen van toen een mail gestuurd. Het is erg belangrijk dat Europa zich versterkt door kwaliteit. Humaniteit in samenhang met natuur. Dat betekent grote veranderingen. Vooral betekent het: meer rust en aandacht.
Minder gangbare “ontwikkeling”.  Bij wat nog kan horen, heldere criteria. Minder energie en materialen gebruiken. Meer tijd en aandacht voor elkaar… meer verhalen. Culturele economie in de eigen omgeving als participant.
Corona, “we moeten er samen doorheen”, maar juist, we moeten er samen anders uitkomen. 
De wetten die we hebben zijn onvoldoende.
Bovendien zijn ze onvoldoende bekend. en niet waterdicht. De mens zoekt de mazen, terwijl de intentie is dat het goed is voor allen met de aarde.
Zie onze doelstelling.
Wilt u iets schrijven voor onze nieuwsbrief?
De natuur zou opgenomen moeten worden in het grondrecht, en Europa moet niet de meest concurrerende economie willen zijn. Beter is dat zij leiding geeft aan het naar achteren brengen van wereldovershootday, en daarin voorbeeld zijn.
Zo kunnen we anders uit de corona crisis komen. Dat we ongeveer 4 aarden nodig hebben voor onze leefstijl, is niet houdbaar. Europa moet dat erkennen en beter delen wat beschikbaar is. Europese waarden kunnen gekoppeld worden aan het ene feest voor ieder: The Mirrorfeast.
Dat Europa niet in staat is de vluchtelingen op humane wijze te behandelen als volwaardige mensen is een aanfluiting. Onchristelijk, het begin van het einde. Neem het Earth Charter als uitgangspunt voor grondwet, gebruik daarbij het principe van  “development as service” maak het lied van Beethoven wel het Europese volkslied en handel daarna. Geef elke lokale gemeenschap criteria om goed  met elkaar en de aarde te leven, stimuleer op delen wat er verantwoord is. Werk aan een basisinkomen voor ieder en werk stapsgewijs aan wereldwijd gelijke beloning voor  dezelfde gedane arbeid. Alleen zo kan de kloof tussen arm en rijk dichten.  Neem het bankwezen onder de loep met organisaties als follow the money en pepinternational.  De onrechtvaardige, beperkende groei economie moet stoppen. Dus bedenk een ander model, zonder het huidige aandeelhouders systeem.
Luister naar de ongehoorden.  Frans Timmermans vroeg mij contact op te nemen met I en W i.v.m. een belangrijk onderwerp. Dat had ik natuurlijk al gedaan. Ze luisteren niet. Komende week zal ik toch een poging wagen, hoewel ik actie verwachtte van de heer Timmermans zelf.  We hebben meer  leiding nodig op goede wijze. Kan alleen als mensen bereid zijn te luisteren naar wijsheid en ook open staan voor alle kennis en inzichten.
Wanneer u meer contact wilt… graag.
Hartelijke groeten
Lies Visscher-Endeveld
Secretaris St Leven met de aarde
Warmseweg 22
7075 EL Etten
tel 0653464642

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top