Skip to content

De Dag van de Aarde

Vandaag wordt wereldwijd de Dag van de Aarde voor de 45e keer gevierd. Met tal van activiteiten en evenementen staat de wereld stil bij klimaatverandering, een beter milieu en vooral het hebben van respect voor de Aarde. Doel van de dag is om mensen te laten nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

Historie van Earth Day
De Dag van de Aarde (Earth Day) is sinds 1970 een jaarlijkse feestdag die geldt als hoogtepunt in de periode 22 april tot eind mei. Deze periode wordt jaarlijks uitgeroepen tot de Maand van de Aarde. In 2009 werd de datum 22 april uitgeroepen door de Verenigde Naties als Internationale Dag van Moeder Aarde.

Activiteiten
Jaarlijks worden er honderden evenementen en activiteiten georganiseerd in 192 deelnemende landen. In Nederland worden de activiteiten gecoördineerd door Stichting Dag van de Aarde. Het accent  van de activiteiten ligt steeds minder op actievoeren en steeds meer bij het motiveren van mensen om hun gedrag aan te passen. Om de aandacht ook ná deze periode vast te houden brengt de stichting de Krant van de Aarde uit.

Klimaatpetitie
Op de internationale website van Earthday wordt een wereldwijde klimaatpetitie gehouden. Deze grootste petitie ooit is gestart om de “wereld te redden”. Ook brengt de website meer informatie over de mogelijkheden om mee te helpen. Zo is er de mogelijkheid te doneren of actief mee te doen met de vele acties die georganiseerd worden. Let’s save the world!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top