Skip to content

Requiem voor de Aarde

De wereldberoemde flamencogitarist Paco Peña voert samen met zijn ensemble het door hem geschreven stuk Requiem por la Tierra , oftewel Requiem voor de Aarde, uit op 19 januari (Doetinchem), 21 januari (Wageningen) en 22 januari (Arnhem). Er is een try-out op 18 januari (Zevenaar). Twee Gelderse kamerkoren en vier kinderkoren werken mee. Het geheel staat onder leiding van Rob Vermeulen.

Paco Peña schreef dit bijzondere stuk in 2004 met daarin de oproep aan de mensheid om voorzichtig met onze aarde om te springen. Daarbij maakt hij gebruik van een spannende combinatie van hartstochtelijke flamenco en klassieke koorzang. Een voorstelling, met medewerking van ArtEZ, WUR, scholen en kinderkoren, sprekers en dansers, die oproept ‘onze moeder’ te koesteren. Paco Peña heeft diverse teksten gebruikt in het stuk, waaronder het van Homerus afkomstige
Tierra, madre de todos, recio fundamento… cantaré, oftewel:
Aarde, moeder van alles, vaste grond onder onze voeten… ik zal zingen.

Meer informatie >

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top