Skip to content

Eén miljoen handtekeningen voor basisinkomen

Goed nieuws: het Europese burgerinitiatief (EBI) “Start onvoorwaardelijk basisinkomen in de hele EU” heeft de eerste 100.000 handtekeningen bereikt!

Heeft u het initiatief al ondertekend? Laten we de Europese wetgevers een luid en duidelijk teken sturen dat een post-pandemische EU moet herbouwen op geheel nieuwe fundamenten! Onthoud: het doel is om voor het einde van dit jaar 1.000.000 handtekeningen te verzamelen!

ONDERTEKEN HET ECI NU!

Het Europees burgerinitiatief is meer dan alleen een petitie. Met de steun van 1.000.000 Europese burgers kan het een wetgevingsproces op gang brengen – de instellingen van de EU zouden wettelijk verplicht zijn om aan de vraag te voldoen.

Door de Covid-restricties heeft de Europese Commissie de tijd voor het verzamelen van handtekeningen ook met drie maanden verlengd tot 25 december 2021. Dat is ook goed nieuws, maar er is nu meer bekendheid nodig met het EBI om het doel van één miljoen handtekeningen te halen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top