Skip to content

Spoedbrief over windmolens naar minister Wiebes

De actiegroep www.geenwindmolenshier.nl” heeft op 19 november 2020 een spoedbrief geschreven naar minister Wiebes. Zij willen dat geen SDE subsidie meer wordt gegeven voor windmolenprojecten op land, die tegen de wil en wens van inwoners ingaan. Leven met de Aarde denkt erover die brief mede te ondertekenen.

Wind moet op zee, niet op land dat zegt ook de minister van Binnenlandse Zaken in het NOS journaal van 12 september 2020: D66 Kajsa Ollongren: ” Bijvoorbeeld ook bij de energietransitie. Je kunt het er maar een beetje op aan laten komen. Sommige zeggen: zonnepanelen op weilanden bijvoorbeeld. Wij zeggen: nee, doe dat nu niet. Wel met z’n allen duurzame energie, maar niet de weilanden vol leggen met zonnepanelen, die doen we op daken. Windmolens willen we eigenlijk ook niet, die doen we op zee”.
Wie achter wind op zee staat kan zich melden bij www.geenwindmolenshier.nl.

Lees hier de brief aan de minister >

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top