Skip to content

Webinar Wereld-Basisinkomen

Op zondagmiddag 18 oktober vanaf 16 uur. Dit Webinar staat onder leiding van Jan Atze Nicolai en Brigitta Scheepsma.
Bekijk eerst de documentaire over Pieter Kooistra op zaterdag 17 oktober om 15:30 -16.30 of de herhaling op zondag 18 oktober om 13:10.
De in Leeuwarden geboren Pieter Kooistra was niet alleen kunstenaar maar ook wereldverbeteraar. Hij richtte de Kunstuitleen op en bedacht het basisinkomen. Met de Fryslân DOK ‘Denk het onmogelijke’ schetst documentairemaker Anne van Slageren een portret van Pieter Kooistra. De ideeën die hij eind vorige eeuw ontwikkelde, zijn ook nu actueel.

‘Wees realistisch. Denk het onmogelijke.’ Het zijn de woorden van kunstenaar Pieter Kooistra (1922-1998). Hij wilde de ongelijke verdeling van de welvaart in de wereld en de vernietiging van de planeet een halt toeroepen. ‘Hij was een visionair,’ zo stelt Annemieke Roobeek, hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit. Na het zien van beelden van hongerende kinderen in India begreep Pieter Kooistra dat kunst, dat hij omschrijft als het ‘geestelijke’, niet zonder ‘het materiële’ kon. Hij ging op reis en bedacht een plan voor een wereld-basisinkomen. Econome Annemieke Roobeek voorspelt nu: ‘Een basisinkomen voor iedereen gaat ooit bij onze tijd en de wereld horen.’ Ze ziet daarbij zelfs een rol weggelegd voor de Europese Centrale Bank.

Nabeschouwing en de discussie over een basisinkomen voor iedere burger op deze Aarde in het Webinar.

Doe mee stuur mail naar info@basisinkomen.nl Zet in het onderwerp Webinar

Welkom bij de digitale Algemene Ledenvergadering Vereniging Basisinkomen

zo 25 okt 2020, 13:00 – 15:00 (let op: de avond ervoor wordt de klok terug gezet)
Vanwege Corona vindt de uitgestelde ledenvergadering digitaal plaats op zondag 25 oktober 2020 vanaf 13:00 uur. Digitale inloop vanaf 12:30 uur.

Wil je meedoen? Geef je op via het info@basisinkomen.nl  en dan krijg je kort voor de bijeenkomst het linkje naar de Zoom Meeting opgestuurd. Zet ALV in het onderwerp.

Kun je niet aanwezig zijn, laat gerust weten welke bijdrage je wilt leveren aan de plannen van de vereniging.

Agenda met links naar de relevante stukken:

 • Welkom en opening door de voorzitter. Aan het einde van elk agendapunt is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Meld je gerust aan als je bij wilt dragen aan het onderwerp. Alle hulp is welkom.
 • Jaarverslag 2019 Alexander de Roo licht toe wat we deden bij de provinciale verkiezingen en in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Maar ook bezochten mensen van de vereniging Kenia, Berlijn, Wenen, Hyderabad en Auroville in India. In Nederland waren we in Nijmegen, Amstelveen, en met onze demonstratie op de Dam 26 oktober 2019.
 • Financieel Verslag 2019 + verslag kascontrole commissie
  (Toelichting penningmeester Marten Kramer en Kascontroleurs Raf Pronk en/of Adriaan Smeekes).
 • Bestuurssamenstelling.  Geen wisselingen.
 • Werkplan 2021 Alexander de Roo licht dit toe.
 • Begroting 2021  Marten Kramer licht dit toe.
 • 1 miljoen Handtekeningen actie Willem Gielingh licht dit toe.  zie de site voor de petitie zelf. 1.500 mensen hebben getekend 7 % van ons NL doel…
 • Wat verder ter tafel komt
 • Dank voor de deelname.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top