Skip to content

De Commissie Remkes komt met een plan voor de stikstofuitstoot

Er wordt vooral gesproken over effecten op Natura 2000 gebieden. Remkes windt er geen doekjes om:  Niet alles kan, is de titel van het rapport waarin de commissie betoogt dat de overheid in de afgelopen jaren het natuurbeleid heeft verwaarloosd. ‘Er is bezuinigd op natuurontwikkeling en heldere keuzes zijn achterwege gebleven. Veel Natura2000-gebieden zijn er slecht aan toe. De biodiversiteit is nadrukkelijk toe aan herstel.’

Toevoeging Stichting Leven met de Aarde: Het maken van grenzen tussen niet Natura2000 gebieden en Natura2000 gebieden is in een klein land als Nederland onzinnig. De milieufactoren gaan over alle grenzen heen, en de natuur in gebieden waar meer soorten zijn bestaat bij de gratie van de omringende gebieden.  Het is dus zaak overal te voldoen aan normen die de  biodiversiteit  vraagt. Dit voorkomt ook oneerlijkheid voor ondernemers die toevallig in een bepaald gebied zitten.

Verder zou het goed zijn op snelwegen overal 100 km/uur te rijden. Dit voorkomt veel ongelukken en scheelt ongeveer 20% stikstofuitstoot.

Veehouders uitkopen hoeft niet als wij een goede prijs gaan betalen. Veehouders kunnen blijven met minder vee.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top