Skip to content

IJsland dient verzoek om ecocidewetgeving in bij het parlement

Er is een Resolutie ingediend over ecocide bij het IJslandse parlement, waarin wordt opgeroepen tot erkenning van ecocide als internationale misdaad en tot nationale ecocidewetgeving. Met steun van meerdere partijen namelijk de Piratenpartij, Reform Party, Alliantie en Links-Groen. Na een conferentie op maandag 21 maart in Reykjavik, met Kristín Vala Ragnarsdóttir, hoogleraar Aarde en duurzaamheid, Richard Rogers, uitvoerend directeur van Climate Counsel en voormalig lid van het onafhankelijke expertisepanel voor de juridische definitie van ecocide en Auður Önnu Magnúsdóttir, algemeen directeur van de Icelandic Environment Association, kondigde het parlementslid voor de Piratenpartij, Andrés Ingi Jónsson, aan dat:

“Het tijd wordt dat we mensen ter verantwoording roepen als de natuur zodanig wordt geschaad dat wereldvrede, veiligheid en welzijn hierdoor bedreigd worden. Daarom heb ik een parlementaire resolutie ingediend waarin wordt voorgesteld ecocide te erkennen als een internationale misdaad. Het is bemoedigend om de brede steun voor de kwestie te zien – we zijn met 12 parlementsleden van vier partijen die hiervoor verantwoordelijk zijn – en hopelijk kan IJsland een leidersrol innemen in de strijd voor de rechten van Moeder Aarde, die overal in de wereld in volle gang is.”

De IJslandse parlementariërs sluiten zich met de indiening van deze resolutie aan bij de rij van internationale politici voor wie de strijd om de erkenning van ecocide als een schending van het internationaal recht de sleutel is om onszelf en toekomstige generaties te beschermen.

Bron: www.stopecocide.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top