Skip to content

Hoe verder na COP 26?

Na COP 26 zijn er heel wat reacties gekomen.

Lang niet iedereen is tevreden met wat daar is gebeurd. Vooral mensen van AVAAZ hebben heel erg hun best gedaan om de wereldgemeenschap als eenheid te laten optreden.  Bert Wanders van Avaaz schrijft vanuit Glasgow met gemengde gevoelens van hoop, verdriet en trots.

Na een campagnemarathon van Avaaz en tal van andere inspirerende activisten, jeugdleiders, Inheemse groepen en verschillende overheden op de VN-klimaattop is onze droom voor de toekomst van de planeet — nog net — in leven.

We hebben enkele cruciale overwinningen behaald in de strijd voor onze toekomst, maar de overeenkomst volstaat niet. Wat mij hoop geeft is niet wat overheden gedaan hebben, maar wat wíj́ gedaan hebben. Samen met duizenden activisten en vastberaden onderhandelaars uit kwetsbare landen hebben we gestreden voor onze mooie planeet en haar inwoners. Lees maar eens wat we bereikt hebben …

Daarom geldt meer dan ooit: Wat kunnen we zelf doen om minder energie te verbruiken en het klimaat te harmoniseren.  Probeer vooral zo min mogelijk energie te verspillen door onnodig veel te  vervoeren. Dus mobiliteit sterk beperken, door zo min mogelijk te verpakken en  zo min mogelijk – niets – weg te gooien.  Wie daartoe een community wil opzetten en een goede formule vindt om elkaar te versterken en bij de les te houden heeft goud in handen.  Wat zijn  criteria voor goed gemeenschapsvorming met een duurzaamheids thermometer?

Ieder een persoonlijk CO2 account?

Wij danken ieder die probeerde COP 26 tot een succes te maken, met name het Avaaz team en de ondertekenaars.

Er zijn 10 te onderscheiden thema’s die wel zijn gelukt. Lees over de 10 geweldige dingen die we wel samen hebben gedaan!

Lees erover op de facebook site van AVAAZ onder “A story of Hope Grief and Pride!  https://www.facebook.com/Avaaz/

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top