Skip to content

Veranderende tijden

Na 1 juni zijn de regels in ons land versoepeld. Mensen zijn opgetogen, omdat terrassen, theaters en andere ontmoetingsplekken weer open gaan.
Het wordt wel erg moeilijk op de goede afstand te houden en het is ook erg belangrijk dat iedereen beseft dat deze manier van leven tijdelijk moet zijn.
Dat er gesproken wordt over een wet, waarin wordt vastgelegd dat een afstand van 1,5 meter normaal is, dat is verkeerd. Iedereen zou zijn invloed moeten aanwenden om uit te leggen dat blijvend 1,5 meter afstand niet kan. De hele cultuur zou dan verdwijnen.
Het is erg belangrijk dat de burgemeester van Amsterdam het recht om te demonstreren hoger inschat dan het voldoen aan de 1,5 meter afstand.
We lezen en horen over het absurde feit dat de regering zich door angst laat leiden. Dat is slecht.
“Leven met de Aarde” wil graag dat meer mensen de doelstelling bestuderen en dat het zoeken naar en leven met waarheid voorop staat. Waarom nemen politici, zoals onze premier geen verantwoordelijkheid? Ze mogen zich niet verschuilen achter wat anderen zeggen, of wat zogenaamd het volk zou willen. Waarom verklaren politici niet dat zij schuldig  zijn? Zij zouden ook moeten beseffen dat zij zelf de oorzaak zijn van de klimaatcrisis, en de biodiversiteitscrisis. Zij hebben te weinig opgetreden als het zwakke, stemloze  dreigde te verdwijnen.
Het is erg hoopgevend dat burgers het heft zelf in handen nemen om meer plekken zonder gif mogelijk te maken. Zo heeft de Vereniging Land van ons kortgeleden het 5000e lid mogen gegroeten. Een grote felicitatie waard. Help mee op weg naar de 6000 leden! Dit kan via www.landvanons.nl .
Het team van Leven met de aarde wenst ieder veel goeds bij het verkennen van Nederland en ook sterkte bij het omgaan met corona. We kunnen zelf verantwoordelijkheid nemen, kom niet op drukke plekken, totdat duidelijk wordt dat het virus haast geen kans meer krijgt om zich te vermenigvuldigen. Mocht het weer opduiken, bij jou bijvoorbeeld, dan is resolute zelf-isolatie nodig. Twee weken, dat is toch niet zo moeilijk? En vooral, denk drie maal na of je wel een verre reis wilt maken.
We wensen je alle goeds op weg naar de zomer! Het fruit rijpt, het voedsel groeit. Boeren werken onverminderd door. Onze gemeenschappen kunnen allemaal werken aan het naar achteren brengen van wereldovershootday, ook wel wereld verteerdag genoemd Heb je tips daarvoor, deel ze via de website  www.levenmetdeaarde.nl
Eén ding staat vast. Met meer boeren gaat dat makkelijker, dan met minder boeren. Vergroten van lokale economie met veel meer bomen, is een stap in de goede richting.  Heb je iets moois te melden?  Het kan in de volgende nieuwsbrief.
Een goede gezondheid (definitie WHO) en een hartelijke groet,
Lies Visscher Endeveld (secretaris)

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top