Skip to content

Zoals microplastic en asbest, zo verspreidt ook de stikstof, en ander gif

Zoals microplastic en asbest, zo verspreidt ook de stikstof, en ander gif
Margriet Mantingh en Jelmer Buijs hebben vanuit hun eigen expertise en verantwoordelijkheid de hoeveelheid bstrijdingsmiddelen geanalyseerd op diverse biologische bedrijven in Gelderland. Zij presenteerden hun resultaat o.a in het Provinciehuis te Arnhem op 24 oktober 2018. zie https://www.blauwvuur.nu/cms/images/blauwvuur/water/presentaties/MANTINGH-Voorkomen%20is%20beter%20dan%20genezen.pdf

Het is aannemelijk dat wat zij vonden vergelijkbaar is met andere gebieden in Nederland. Veel meer onderzoek lijkt nodig, maar wie heeft belang bij meer onderzoek en wat zijn de consequenties van de resultaten? Op 3 juni presenteerde dagblad Trouw een groot artikel over het doordringen van pesticiden in natuurgebieden. https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/hoe-landbouwgif-het-hart-van-natuurgebieden-bereikt~b29fae2b/

Verantwoordelijken bij Natuurmonumenten zouden meer moeten kunnen doen om het toepassen van gif te stoppen. Het kan wel, leven zonder door mensen gemaakt extra gif. Succes gewenst voor de mensen van Natuurmonumenten, zoals de heer Kreetz. Hij zegt: “Wij vinden dat in heel Nederland moet worden uitgezocht hoe groot de giflast is. We hebben al een groot probleem met stikstof. Nu komen de bestrijdingsmiddelen er nog bij.” Zorg er dus voor dat dit testen opgenomen wordt in partijprogramma’s. Ieder heeft ook het recht te weten hoe het zit met de kwaliteit van haar kraanwater, grondwater en regenwater, maar ook van dat in sloten en poelen. Dus gratis je water laten controleren, dat moet kunnen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top