Skip to content

Spiegelfeest

Het is bijna Pinksteren en dat herinnert aan Pinksteren, 24 mei 2015.
Simon en Lies fietsten in Groningen en zagen de residentie van bisschop Gerard de Korte.
Deze bisschop was door de RK kerk aangesteld met een speciale opdracht: duurzaamheid.
Ze besloten te zien of de bisschop thuis was, maar de deur ging niet open. Lies schreef zittend op de stoep een briefje. Dat was een begin dat uiteindelijk eindigde in een ontmoeting. We wilden spreken over één feest voor iedereen, dus niet specifiek een christelijk, joods, humanistisch of moslim feest, maar één feest dat bij al die feesten een feest met de schepping wordt voor alle mensen. Het idee was het leven vieren in gelijkwaardigheid, in dankbaarheid met de aarde, en samen vrede heelheid en eenheid te oefenen. We hadden daartoe al collages gemaakt in samenwerking met een bevriende kunstenaar. De hoofdkleuren waren rood, blauw en geel, de primaire kleuren. Volgens ons zouden die kunnen helpen om op eenvoudige wijze te worden herinnerd aan die mooie woorden vrede, heelheid en eenheid. Samen met de bisschop kwamen we op de naam “spiegelfeest”. Misschien kan het helpen om bij alle ontmoetingen open te staan voor het onbekende waardoor je ook jezelf beter leert kennen als gewenst. Dit idee mag vooral niet groot zijn, het is een stille persoonlijke oefening.

https://www.blauwvuur.nu/cms/index.php/lmda/spiritueel/spiegelfeest/410-mirrorfeast

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top