Skip to content

Stay grounded

De Organisatie “Stay Grounded” probeert heel veel mensen een petitie te laten tekenen.
Nu corona heerst worden economische sectoren bedreigd. Ook de vliegvaartmaatschappijen hebben het moeilijk.  Voorkomen moet worden dat regeringen veel geld doneren om deze maatschappijen niet failliet te laten gaan.
Dit is de kans om vliegverkeer te beperken. Belangrijker zijn Schone lucht en klimaatharmonisatie. Campagnes om dichter bij huis te blijven of met de trein te reizen worden versterkt.  De Nederlandse regering dreigt veel geld aan KLM te besteden, 2 miljard lijkt nodig, maar moet je nog wel overal heen vliegen als je ook via internet kunt vergaderen en zaken doen? Klimaat en biodiversiteit en meer tijd voor jezelf zijn belangrijker dan uitstapjes voor de happy few. Natuurlijk kunnen we best leven met een sterk afgeslankte KLM.  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2329424-kan-de-nederlandse-economie-zonder-klm.html Naar het economische belang van KLM en Schiphol is vaak onderzoek gedaan. “Het vestigingsklimaat in Nederland wordt door veel meer bepaald dan alleen door Schiphol en de haven van Rotterdam. Goede digitale infrastructuur, technologische innovatie, maar ook de kwaliteit van de leefomgeving en het voorzieningenniveau zijn van groot belang voor het aantrekken van bedrijvigheid, kennis en talent”, schreef de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur eerder.
Doe mee en teken de petitie

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top