Skip to content

Foute subsidiestromen

Europese subsidies houden het traditioneel industrieel landbouw construct in stand.

Students for Climate, een studentenorganisatie in België vraagt aandacht voor de foute subsidiestromen. Ook in Nederland gaat veel meer geld naar de grootschalige landbouw, dan naar de lokale voedselproductie met de bewoners zelf.

‘In de periode 2014-2020 zal de Belgische landbouwsector naar schatting meer dan 4,2 miljard euro aan Europese landbouwsubsidies ontvangen. Het leeuwendeel van dit overheidsgeld houdt een industrieel landbouwmodel in stand, ten koste van ons milieu’, stelt Cato Van Den Kerchove van Students for Climate. Een foute investering vinden de actievoerders, die graag een verschuiving willen zien in de subsidies naar kleinschalige, duurzame landbouw.“

LINK >

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top