skip to Main Content

Rivierduinfestival 2020: Voorbeeld van lokale 1,5 m afstand economie

Rivierduinfestival 2020: Voorbeeld Van Lokale 1,5 M Afstand Economie

“Er is een  groot gebrek aan verbeelding over de economie” (Irene van Staveren).

Nu de “Rivierduingids” In het spoor van Jac.P. Thijsse, beschikbaar is, willen we daar ook iets mee doen.
Daarom is het tweede rivierduin-festival aangekondigd. Dit is van 25 mei tot en met 30 mei 2020 in de Geoweek. Veel gaat niet door vanwege corona, maar voor dit festival is het anders, omdat je zelf kunt kiezen wat je doet binnen de geldende regels.
Niet alleen waar rivierduinen zijn kan je het landschap vieren, overal heeft de aarde haar geschiedenis en is het leuk te weten hoe die is ontstaan. Je kunt dus waar je ook maar bent, het landschap aandacht geven en waarderen.
Als je meer weet van je woonplek, vertel er dan over. Je leven krijgt meer diepgang en betekenis als je weet waar je leeft en dat deelt.
Het lijkt wel alsof daarmee een grotere dankbaarheid zich van je meester maakt.

Helaas kunnen we door corona niet dichtbij elkaar komen, maar dat heeft ook zo zijn uitdaging.
Op welke wijze kunnen we wel iets delen in vriendschap en gemeenschappelijkheid?  Op 24 april begint de Ramadan, een tijd vergelijkbaar met de 40 dagen tijd, een tijd van bezinning en beter opletten. Waar sta ik in het leven? Wanneer we met elkaar aandacht hebben voor landschap, de grond van ons bestaan, kunnen we ook met elkaar vieren, samen delen.
Irene van Staveren weet het mooi te verwoorden: de economie moet meer lokaal worden. Economie is niet alleen geld verdienen, economie is voor elkaar zorgen en je eigen talent kunnen ontplooien. Met Irene zeggen wij “Er is een groot gebrek aan verbeelding over de economie”.  Gelukkig  zijn er veel mensen die in hun landschap werken, zonder iets te belasten of proberen zo min mogelijk te schaden. Een aantal van het hebben geschreven in de rivierduingids. Doe – ondanks – alles in de Geoweek, op eigen wijze mee met het festival. Vier je bestaan en je verbondenheid met de aarde.  Stuur bijvoorbeeld een gedichtje naar een bekende en ook naar ons!
Zo kunnen we ook proberen de vraag te beantwoorden: “Wie zijn wij eigenlijk, en hoe wil ik leven in het landschap?
Meld je ervaring bij levenmetdeaarde@live.nl

https://www.tubantia.nl/hengelo/hoogleraar-irene-van-staveren-uit-beckum-de-economie-moet-meer-lokaal-worden~ade9b11d/?referrer=https://www.google.com/

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top